Kategórie
 
 
 
 

Lieh technický VD 1l

Kód:1808157
Balenie obsahuje 10 ks
Vaša cena: 7,42 € bez DPH
8,90 € s DPH ks
Min. odberové množstvo
 ks
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Parametre
Objem (ml):1000

Lieh technický denaturovaný je určený do liehových varičov, na svietenie a na horenie, ako laboratórne činidlo. Je to roztok alkoholu, denaturačných činidiel (v množstve podľa platných zákonov o všeobecnej denaturácii) a vody.

Vlastnosti

Farba: bezfarebný
Zápach: typický liehový
pH: 5 - 9
Hustota: max. 832 kg/m3
Teplota vzplanutia: <21°C
Teplota varu: 78°C
VOC: 733 ± 37 g/l
TOC: 458 ± 23 g C/l vzorky

Aplikácia

Plní sa do zásobných nádobiek určených na tento účel.

Bezpečnostné opatrenia


Zmes je klasifikovaná ako veľmi horľavý. Lieh technický je horľavina I. triedy nebezpečnosti. Pri úniku do voľného priestoru sa rýchlo odparuje (hlavne pri vyšších teplotách). Pary sú ťažšie ako vzduch a môžu sa šíriť ďaleko od miesta úniku. So vzduchom tvoria výbušnú zmes. Kvapalina sa zmiešava s vodou neobmedzene. Pri úniku väčšieho množstva do vody sa nad hladinou môžu vytvoriť explozívne zmesi pár etanolu so vzduchom.

Prípravok dráždi spojivkové sliznice očí po jednorazovej aplikácii. Používajte ochranné pracovné prostriedky. Nebezpečenstvo pošmyknutia, rozliatu látku ihneď odstrániť. Zákaz pracovať s otvoreným ohňom a žeravými materiálmi. Používať neiskriace náradie, vypnúť elektrické zdroje, odstrániť ľahko zápalné látky a všetky potenciálne zdroje požiaru. Pri práci dodržiavať bezpečnostné opatrenia podľa platných predpisov pre horľaviny I. triedy.

Skladovanie a balenie

Skladujte v pôvodných dobre uzatvorených obaloch pri teplote do +5 - 25°C. Skladovacie priestory musia vyhovovať požiadavkám pre skladovanie horľavých kvapalín. Výrobok je balený do PE obalov s objemom 1 l prípadne v inom balení vopred odsúhlasenom odberateľom.

Katalógový list

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia