Kategórie
 
 
 
 

Benzín technický 1l

Kód:1800033
Balenie obsahuje 15 ks
Vaša cena: 4,17 € bez DPH
5,00 € s DPH ks
Min. odberové množstvo
 ks
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Parametre
Hmotnosť (kg):0,35

Charakteristika: Technické benzíny sú zmesi ropných uhľovodíkov, ktoré vrú približne v rozmedzí teplôt podľa označenia. Získavajú sa rektifikáciou a hydrogenáciou primárnych benzínových destilátov. Sú to priezračné bezfarebné kvapaliny charakteristického benzínového zápachu, bez viditeľnej vody a mechanických nečistôt.


Technické benzíny sú veľmi horľavé kvapaliny. Z hľadiska hygieny práce sú technické benzíny látky škodiace zdraviu. V závislosti od koncentrácie pár pôsobia narkoticky a dráždia sliznice. Pri vdychovaní vyvolávajú bolesti hlavy. Technické benzíny silne odmasťujú pokožku.


Použitie: pre nátery a farby ako rozpúšťadlo, odmasťovač, laboratórne činidlo, v čistiarni.

Aplikácia: K uvedeným náterovým látkam a prípravkom sa pridáva postupne v množstve určenom výrobcom náterovej látky, laku, lepidla za stáleho miešania až sa dosiahne predpísaná konzistencia.

Skladovanie a manipulácia: Sklady na technické benzíny musia vyhovovať regionálnym predpisom o skladovaní veľmi horľavých kvapalín. Zariadenia, ktoré sú používané pri manipulácii s benzínmi musia byť dobre utesnené. V uzavretých priestoroch musí byť zabezpečené dokonalé vetranie prirodzeným spôsobom alebo pomocou technického zariadenia. Elektrická inštalácia, vrátane osvetlenia musí byť v nevýbušnom prevedení. Na pracovisku sa musí pravidelne kontrolovať a vyhodnocovať pracovné
prostredie na obsah benzínu. Rozsah kontrolných meraní sa predpisuje v regionálnych právnych predpisoch, ktoré musia byť zapracované v požiadavkách na bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci. Pri manipulácii sa musia používať nástroje z neiskrivého materiálu.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia